Iarna

Posted in Uncategorized on Nov 16, 2009

Iarna a pornit prin munţi şi văi şi a îmbrăcat brazii şi pinii cu cojoace grele de zăpadă.Crăiasa iarnă poartă o rochie cusută cu ace de gheaţă şi împodobită cu steluţe argintii iar în cap poartă o cunună de steluţe argintii.Casele şi-au pus căciuli de blană albă.Copacii sunt ca nişte fantazme.Iarna a pictat  flori de gheaţă pe geamuri. Se aud, printre case, cantecele vantului de iarna.O cernere alba se lasa din vazduh, impodobind casele cu mantii albe, stralucitoare. Pomii s-au acoperit cu o panza alba.
Pe deal, copiii se dau cu saniuta si fac oameni de zapada . Din cer a cazut, pe un lac de diamant, un castel de zapada. Doamna Iarna a iesit din castel pe calesti de vijelii. Mainile lucioase ale iernii au inconjurat derdelusul copiilor. Tot satul a fost cuprins de o liniste adanca.

AnunturiO compunere foarte frumoasa trimisa de Dana Gumeniuc!

32 Responses to “Iarna”

Pages: « 1 [2] Show All

 1. 26
  ioana Says:

  super

 2. 27
  Aly Says:

  E Buna

 3. 28
  Marco Says:

  Plz loati acest email san.marco12 si va rog multe compuneri pana dumincca 27 jan 2013 cu fig de stil cu hiperbola si etc de clasa a7-a nu vas cere dar nu sunt (As) in romana si nu (As) in compuneri

 4. 29
  amalya Says:

  Buna compunerea dar se pute si mai bine. Nu mai mentionez de personificare si figuri de stil pt. ca vad ca au zis ceilalti. S putea si mai bine. Eu sunt obisnuita sa fac compuneri foarte frumoase si bogate in expresii,deoarece sunt olimpica la romana si istorie!!!

 5. 30
  tiberiu Says:

  taceti nu mai criticati/o pe scriitor/are ca voi habar nu aveti sa faceti o conpunere

 6. 31
  dana Says:

  foarte frumoasa compunerea ta……… ori cum te-ar chema

 7. 32
  Anonymous Says:

  A fost buna compunerea multumesc pentru ea.

Pages: « 1 [2] Show All

Leave a Reply


 • You Avatar

Reclame