Peisaj nocturn

Posted in Idei,sfaturi,resurse on Nov 24, 2009

AnunturiAm primit doua cereri in care voi doriti sa aflati cum scrieti o compunere cu titlul “Peisaj nocturn”.

Pai, in primul rand, daca este vorba despre un peisaj, trebuie sa ne gandim la un fel de pastel. Este noapte, clar ca va predomina intunericul, culorile inchise si incertul, in intuneric nu stim prea multe despre ce este in jurul nostru si ne ajuta mai mult simtul auzului decat vazul.

Asadar, in introducere putem incepe cu descriere locului unde ne aflam : “Ma aflam singur in casa , citeam o carte cand deodata, am auzit un zgomot interesant asa ca am decis sa ies afara.” Este clar ca ne aflam afara, in curtea noastra. Urmeaza sa descriem ce vedem in jurul nostru si ce sentimente predomina:

Anunturi“Era intuneric, nu vedeam mai nimic. Vantul adia usor si puteam sa aud cum frunzele vorbesc cu luna. Sute de stele straluceau reverential in jurul magnificei luni. Am mers spre locul in care credeam eu ca am auzit sunetul. Pana sa ajung acolo fiecare pas insemna adrenalina pentru mine. Intunericul si linistea de afara ma faceau sa ma tem….”

Trebuie sa incercati sa descrieti ce si cum vedeti afara pe intuneric. Asta inseamna un peisaj, copaci, stele, luna, iarba, sunetele , mirosul si tot ce va trece voua prin cap, puneti toate in cuprinsul compunerii.

Iar in incheiere putem fie finaliza povestea, sa spunem ce a provocat acel sunet din introducere “Era doar un pisoi care a dat peste sticlele ce le tineam afara pentru reciclare. M-a speriat putin dar totusi a fost o intamplare amuzanta, a fost momentul in care mi-am facut un nou prieten.” fie puteti incheia ca si cum totul a fost un vis, dar descriind putin si peisajul inconjurator: “Luna lumina din ce in ce mai puternic asupra-mi. Cu cat ma apropiam cu atat credeam ca este mai frig, cu atat auzeam mai multe soapte. Desi era intuneric , aveam o senzatie de confort si nu stiam de ce. Am ajuns in dreptul perdelei si vroiam sa vad ce este dupa dar… dar m-am trezit, totul a fost doar un vis“.

Sper ca v-a fost de folos. Am scris acest articol in graba. In cazul in care aveti intrebari astept comentariile voastre.

27 Responses to “Peisaj nocturn”

Pages: « 1 [2] Show All

 1. 26
  Susj Says:

  Frumos :*

 2. 27
  Susj Says:

  Frumos si plictisitor 😀

Pages: « 1 [2] Show All

Leave a Reply


 • You Avatar

Reclame