Orasul meu natal

Posted in Compuneri on Dec 01, 2009

AnunturiOrasul meu natal este Sighisoara, situat in jud. Mures, tranversat de raul Tarnava Mare, aflat in inima Ardealului si este inconjurat de dealuri si campi. Este un oras superb care adaposteste o istorie de mi de ani, un oras unde convietuiesc in armonie mai multe nationalitati. Datorita arhitecturii sale remarcabile si a pozitiei domintante, orasul a fost supranumit de sute de ani ”Perla Transilvaniei”. Cetatea Sighisoara este consideranta si astazi a fi cea mai frumoasa cetate locuita din sud-estul Europei.
In Cetatea Sighisoarei erau 14 turnuri si 5 bastioane, din care se mai pastreaza pana azi 9 turnuri si 2 bastioane.
Turnul cu Ceas este principalul punct de atractie si reprezinta simbolul orasului. A primit aceasta denumire datorita ceasului cu figurine, unic in romania. In partea de sus a turnului se gasesc 7 papusi care reprezinta zilele saptamanii. Acoperisul se incheie cu un stalp meteorologic, iar in varful stalpului se afla un cocos care se roteste in bataia vantului. Astazi acest turn adaposteste Muzeul de Istorie al orasului, care colectioneaza o multime de obiecte vechi, toate oglindand instoria cetatii Sighisoara. De o parte si de alta, doua figurine reprezentate ca doi ingerasi vestesc ziua si noaptea. Ziua are o lumina in mana, si o inima aprinsa pe cap, in timp ce Noaptea poarta in ambele maini cate o torta.
Cele 9 turnuri din Cetatea Sighisoarei sunt: Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Turnul Franghierilor, Turnul Macelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Tabacarilor.
Biserica din Deal este unul din cele mai valoroase monumente ale cetatii.
Scara acoperita mai poarta denumirea de ”Scara Scolarilor”. Este alcatuita din 175 de trepte protejate de un acoperis.
Casa Vlad Dracul a fost locuita de principele Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Batran, domnul Tarii Romanesti. . Astazi Casa ”Vlad Dracul” adaposteste un restaurant in stil medieval. Casa, in trecut a fost locuinta oficiala, apartinand primarlui regal al cetatii.
Biserica Manastirii este un monument de arhitectura in stil gotic.
Catedrala Ortodoxa se afla pe malul Tarnavei Mari.
Primaria orasului este una din cele mai frumoase cladiri ale cetatii, aflata pe latura exterioara a cetatii si vegheaza asupra Orasului de Jos. Constructia impresioneaza prin dimensiunile si frumusetea ei.
Manastirea Sf. Mucenic Dimitrie este situata la vestul orasului. Un grup de credinciosi in frunte cu protopopul Boian Ioan au infintat aceasta Manastire. Se gaseste la marginea unei paduri, intr-un decor foarte frumos, fiind ferita vara de temperaturile ridicate.
Orasul Sighisoara este unic in Europa pentru cetatea medievala locuita, dar langa oras se afla un monument cultural-natural, un loc care reprezinta o atractie speciala pentru vizitatori. Acesta padure se numeste Breite.
Ma mandresc cu orasul meu natal Sighisoara, pentru ca are o cetate medievala vizitata de tot mai multi turisti, in fiecare an si pentru ca are multe paduri si locuri verzi.

AnunturiMultumim si pentru aceasta compunere frumoasa Bianca.

16 Responses to “Orasul meu natal”

 1. 1
  bianca Says:

  am facut-o mai de mult compunerea dar sper ca e buna:*

 2. 2
  Giulia Says:

  e foarte frumoasa:)

 3. 3
  gaby Says:

  este o compunere foarte frumoasa din care mam inspirat foarte mult

 4. 4
  Bianca Says:

  Ma bucur ca va plaut! O sa mai postez compuneri.

 5. 5
  InFerNaL Says:

  Frumoasa compunerea dar invata sa scrii :))) Ca sunt o multime de cuvinte gresite

 6. 6
  anonim Says:

  frumoasssa:P

 7. 7
  mirela Says:

  cam istorica dar frumi

 8. 8
  roialblood Says:

  lol asta este chiar forate frumos …am facut din asta o compunere pe care am luat 10 la o profa foarte rea 😀 (is clasa a7-a) si toate astea ti-le datorez tie 😀

 9. 9
  Alina Says:

  Eu nu sunt din sighisoara, dar mi’ai dat multe idei pentru tema mea. Multumesc!

 10. 10
  Lorena Says:

  dragutza dar daca ai putea sa faci ocompunre despre un oras care sa contina articole dar multumesk molt

 11. 11
  Lorena Says:

  :):)=)):d:p

 12. 12
  fanta Says:

  super am luat 10:P

 13. 13
  robert Says:

  imi place compunerea

 14. 14
  mia Says:

  Ma ajutat enorm Multumesc! 😀

 15. 15
  Anonymous Says:

  compunere orasul cernauti

 16. 16
  Raul Says:

  M-a ajutat mult ! Multumesc !

Leave a Reply


 • You Avatar

Reclame