Peisaj de iarna

Posted in Compuneri on Feb 24, 2010

AnunturiDin nou iarna s-a lăsat peste sat. Pomii sunt încărcaţi cu flori albe de nea căzute din înălţimile cerului. De asupra lumii flutură florile albe, aşezându-se, când obosesc  din zborul lor, pe crengile copacilor şi pe fata neagră a pământului. Totul este alb, misterios, grandios şi zăpada este din abundenţă.  A răsărit şi soarele care aruncă peste sat oglinzile razelor sale care parcă te orbesc. Copacii şi-au lăsat braţele în jos sub greutatea albului. Tufişurile şi ceilalţi copaci creează o dantelărie misterioasă de toată frumuseţea. Cuşmele albe ale caselor se sfârşesc în ţesuturi uriaşe. Monştrii cerului sunt norii cenuşii care cern zăpada. Un uriaş policandru îşi aprinde rând pe rând luminiţele. Desi iarna este cumplita si viscolul framanta lumea, derdelusul este plin de copii veseli cu obrajii aprinsi. Casele pitite sub caciuli mari si albe sunt inconjurate de un camp de cristal. Este un peisaj mirific:covorul moale si
pufos de zapada domina pamantul care pare mort.Singurele urme de viata le reprezinta copii zglobii și fumul care se ridica de asupra caselor . Acestea simbolizeaza sarbatorile de iarna care aduc bucuria si iubirea in sufletele noastre. Iarna este ca o zana alba ce soseste pe meleagurile noastre in sania ei de argint trasa de reni. Ca o adevarata razboinica ea pune stapanire pe pamant. Cerul este posomorat si trist,iar soarele, prizonier in spatele draperiilor de nori grei si amenintatori. Iarna aseaza peste intinderi o dantela alba stralucitoare, tesuta marunt cu miliarde de carlige si ace. Totul pare încremenit într-un alb fără de sfârşit. Marea de alb ce mă înconjoară îmi trezeşte emoţie şi bucurie în acelaşi timp. Flori de gheaţă s-au aşternut la fereastra mea. Închid ochii şi în faţa mea apare un lung camp acoperit cu mărgăritare sclipitoare. Glasul vântului de iarnă parcă îmi şopteşte povestea lui.Norii au început să se cearnă în stelu
ţe argintii.Fulgul – floare mică şi rotundă, o minune de-o secundă.Odată cu primul   fulg căzut vin și toate bucuriile copiilor. Ne place anotimpul iarna foarte mult deoarece se aprinde sărbătorile şi împreună cu familiile sărbătorim naşterea Domnului Iisus Hristos, cântând colinde pe la casele oamenilor. Copiii se bucură de acest anotimp care deschide sufletul oamenilor într-un alt an mai bun.

AnunturiCompunere foarte frumoasa trimisa de Catalina.

74 Responses to “Peisaj de iarna”

Pages: « 1 2 [3] Show All

 1. 51
  Cornelia Maria Says:

  Felicitari,celui care a scriso!!!!!

 2. 52
  Georgiana Georgy Says:

  frumusica

 3. 53
  Anonymous Says:

  Este superba !

 4. 54
  niculina Says:

  ce mai frumoasa compunere de ierna..!!! :* :*

 5. 55
  nimeni Says:

  Super

 6. 56
  schiopu elena andreea Says:

  Imi place!Bravo!

 7. 57
  Andreea Matei Says:

  Iarna, la sanius

  Intr-o zi de sambata Marina, Cristina si Bogdan si-au luat saniile si au plecat la sanius.
  Ei si-au legat saniile una de cealalta si au format un trenulet. Apoi dupa cateva ore a inceput sa ninga nu fulgi dragalasi si albi. Copii s-au bucurat foarte mult. Apoi ei au format ingeri de zapada. Acestia s-u distrat pe cinste la snius chiar s-au si inbulgarit. Obrajii lor erau imbujoratii. Apoi fiacare s-a indreptat spre casa lui.
  Dar au promis ca se va mai intoarce la sanius de cate ori au ocazia.

 8. 58
  Andreea Matei Says:

  De vorba cu un fulg de nea

  Intr-o zi Cristiana a iesit in curte sa se joace.
  Apoi a mai venit si Crina la ea. Apoi a inceput a ninge. Pe nasucul Cristianei czut un fulg mic si dragut. Ea l-a intrebat:
  -De unde ai aparut micutule?
  -Am cazut din norii cei cenusii.
  -Acum, ai vrea sa vi la mine in casa unde este cald si bine?
  -Nu.Deoarece de la caldura ma voi topi.
  -Am inteles fulgule.
  Apoi fata i dase drumul jos.Crina i spuse prietenei sale sa-i zica si ei ce i-a soptit fulgul. Si fata o chemase in casa l ea si apoi i-a povestit totul.
  Fetele s-au distrat si le-au placut sa se joace.

 9. 59
  Anonymous Says:

  nu prea

 10. 60
  anonimuus Says:

  Prima parte este draguta, dar mai treuie sa muncesti la ea, fara suparare !

 11. 61
  anonimuus Says:

  Andreea Matei , invata sa scrii si in plus nu are nici o logica !!!!!!!!!!

 12. 62
  lera Says:

  aha

 13. 63
  deny Says:

  frumos

 14. 64
  darius Says:

  frumos bravo

 15. 65
  Anonymous Says:

  Mersi mult pt compunere..chiar ma ajutat foarte mult…. :*

 16. 66
  Ana Says:

  Era o dimineață de iarnă.Totul era foarte frumos,era zăpadă si totul alb si minunat.Alina ieșise afara si s-a bucurat din tot sufletul.Nu avea rabdari sa se duca afara si sa se joace in zapada.A iesit afara cu prietenii sai la sanius.Nu voia sa mai vina acasa . Cind a venit acasa , linga sobă i-a povestit mamei sale ce zi frumoasa a avut la sanius.Abia astepta sa vie urmatoarea zi sa se joace cu prietenii sai la sanius .

 17. 67
  Anonymous Says:

  Foarte frumoasa !

 18. 68
  daniel Says:

  da chiar a fost faina

 19. 69
  Anonymous Says:

  Mersi pentru compunere :*

 20. 70
  Anonymous Says:

  super tare

 21. 71
  Serafim Beatrice Ana-Maria Says:

  Este o compunere foarte frumoasa de iarna.
  Bravo celui care a scriso.

 22. 72
  Anonymous Says:

  Bravo

 23. 73
  Anonymous Says:

  nice

 24. 74
  Anonymous Says:

  foarte frumi compunere te pricepi bv

Pages: « 1 2 [3] Show All

Leave a Reply


 • You Avatar

Reclame