Compunere – O jucarie, o amintire valoroasa

Posted in Compuneri on Jan 26, 2009

Crisea Mihnea, din Targoviste, clasa a VII-a ne-a trimis o compunere foarte frumoasa :

O jucarie, o amintire valoroasa

Ce este o jucarie?Pentru mine este nu doar un simplu obiect, ci mult mai mult.Orice jucarie mare, mica, rotunda ,patrata imi aduce aminte de copilaria mea draga, de amintiri triste,fericite de toate felurile.
Insa imi amintesc cu drag deoarece doar o copilarie ai, si trebuie sa o traiesti din plin.Cand vad azi copii jucandu-se ma gandesc dece nu pot reveni la acele vremuri in care si eu ma jucam si vedeam totul asa cum vream eu…in care cruda realitate nu ma lovea ci ma evita mereu mereu.
Eu cred ca jucaria pentru multi oameni este simbolul infantilitatii, mai bine zis simbolul copilariei.Toti ne-am dori sa mai gustam macar odata din timpul in care eram copii.
Cand eram mic aveam un ursulet de plus care era cel mai bun prieten al meu si in care aveam deplina incredere.Acum,trecut de varsta copilariei nu mai pot avea incredere decat in familie si poate in ursuletul meu care inca il mai am.Astfel o jucarie poate schimba viata, in sensul ca aducandu-ti aminte de vremurile de demult ,uiti problemele prezentului.

RECLAME GOOGLE.

25 Responses to “Compunere – O jucarie, o amintire valoroasa”

 1. 1
  dayane Says:

  este draguta,acum depinde si de varsta ta : daca te incadrezi in : 6-10 ani inseamna ca ai destul de mult talent daca ai intre 10-14 ani inseamna ca ar trebui sa iti dai mai multa silinta pentru a crea ceva deosebit car sa-i dea pe spate pe toti :D

 2. 2
  dayane Says:

  numele compunerii tale este foarte plin de viata , daca intelegi ce vreau sa spun :D ai ales un titlu foarte deosebit pentru compunerea ta :D

 3. 3
  madys.. Says:

  …din moment ce zice ca este clasa a VII-a …are cam 13-14 ani….da..intradevar ar mai trebui in unele locuri sa isi mai dea silinta…dar totusi esti frumoasa…si chiar are un dar de a scrie frumos…dar ar trebui sa si-l dezvolte mai mult….:*:*…si eu incerc sa fac asta…:P

 4. 4
  daliana Says:

  nu imi pre place deoarece da ca are 13-14 ani ar trebui sa se straduiasca mai mult

 5. 5
  ancuta Says:

  este foarte frumoasa!

 6. 6
  TEO Says:

  frumoasa am copiat am puso in world am printato si asa miam terminat tema 10 ani am io.
  nota:10

 7. 7
  ingrid Says:

  e forte frumoasa am duso la scoala si mia dat 10 ++++++++++++++++10101010101++++++

 8. 8
  mona Says:

  imi place imi vine sa plang

 9. 9
  lary Says:

  super am luat un 10 maxumum

 10. 10
  silvia Says:

  sa stitiiiiiii ca jucaria este frumoasa

 11. 11
  mada Says:

  Basmul copilariei mele…
  Fiecare copil are povestea sa de viata presarata cu amintiri . Imi aduc aminte cu regret de copilaria mea pentru ca timpul este nemarginit tocmai de aceea trebuie sa pretuim fiecare clipa,fiecare moment. Acele peripetii si acum imi surad pe buze si ma duce intr-o lume de vis unde magia copilariei roieste in jurul meu.
  Copilaria este unica si trebuie traita de fiecare copil. Este o etapa care poate fi traita doar la o anumita varsta deoarece doar atunci simtim ca suntem ireali. Cand suntem copii ne creiem o lume a noastra ne creiem propria viata visul nostru magic unde nu exista reguli viata este libera si jocurile ne impanzesc.
  In incheiere as vrea sa spun ca cel mai regretabil,dar in acelasi timp minunat sentiment este ”copilaria”. Daca ar fi sa ne alegem noi varsta cu siguranta as vrea sa raman la varsta copilariei sa ma bucur de orice jucarie primita. Pentru minte ea nu inseamna numai zambete peripetii ci mult mai mult de atat. ea e unica comoara a vietii.

 12. 12
  mada Says:

  am 16 ani sper sa va placa basmul meu..:-)

 13. 13
  Denisa Says:

  Slabuta pentru clasa a 7-a.

 14. 14
  ionut Says:

  nui chiar usor sa creezi o comp dar bravo iei nu conteaza ce varsta are cat timp o poti copia sa iei un zece in clasa a 3 sau a 4

 15. 15
  flory Says:

  ms pt compunere ma ajutat foarte mult

 16. 16
  alexandra Says:

  este o compunere foarte buna dar eu o fac mai frumoasa hahahahahahahahahah

 17. 17
  irina Says:

  mia placut compunere lui mihnea

 18. 18
  ionu Says:

  tare poezia . 10

 19. 19
  Anonymous Says:

  am luat ce mai mmare nota din clasa

 20. 20
  Anonymous Says:

  a fost buna

 21. 21
  clau Says:

  este buna

 22. 22
  ffffffffff Says:

  o intamplare trista referat

 23. 23
  z Says:

  foarte frumos

 24. 24
  mihaela Says:

  mia placut compunerea ta ,ai dreptate in privinta jucariilor si felicitari

 25. 25
  Barb Denisa Says:

  O ce fain.. Nu-ma bun de copiatt

Leave a Reply


 • You Avatar