Compunere – O jucarie, o amintire valoroasa

Posted in Compuneri on Jan 26, 2009

Crisea Mihnea, din Targoviste, clasa a VII-a ne-a trimis o compunere foarte frumoasa :

AnunturiO jucarie, o amintire valoroasa

Ce este o jucarie?Pentru mine este nu doar un simplu obiect, ci mult mai mult.Orice jucarie mare, mica, rotunda ,patrata imi aduce aminte de copilaria mea draga, de amintiri triste,fericite de toate felurile.
Insa imi amintesc cu drag deoarece doar o copilarie ai, si trebuie sa o traiesti din plin.Cand vad azi copii jucandu-se ma gandesc dece nu pot reveni la acele vremuri in care si eu ma jucam si vedeam totul asa cum vream eu…in care cruda realitate nu ma lovea ci ma evita mereu mereu.
Eu cred ca jucaria pentru multi oameni este simbolul infantilitatii, mai bine zis simbolul copilariei.Toti ne-am dori sa mai gustam macar odata din timpul in care eram copii.
Cand eram mic aveam un ursulet de plus care era cel mai bun prieten al meu si in care aveam deplina incredere.Acum,trecut de varsta copilariei nu mai pot avea incredere decat in familie si poate in ursuletul meu care inca il mai am.Astfel o jucarie poate schimba viata, in sensul ca aducandu-ti aminte de vremurile de demult ,uiti problemele prezentului.

31 Responses to “Compunere – O jucarie, o amintire valoroasa”

Pages: « 1 [2] Show All

 1. 26
  Anonymous Says:

  a fost frumoasa si refeitor la amintirea noastra de cand eram mici.

 2. 27
  Anonymous Says:

  Draguta !

 3. 28
  Anonymous Says:

  o lume de jucarii

 4. 29
  Anonymous Says:

  Ff

 5. 30
  Anonymous Says:

  frumos si sentimental

 6. 31
  Anonymous Says:

  dragut

Pages: « 1 [2] Show All

Leave a Reply


 • You Avatar

Reclame