Compunere -Descrierea unui prieten-Idei, sfaturi

Posted in Idei,sfaturi,resurse on Jan 04, 2009

AnunturiAna din Roman m-a rugat să o ajut cu o compunere în care să descrie un prieten.

Cu toţii avem prieteni, mai mulţi, mai puţini, nu contează, atâta vreme cât sunt prieteni adevăraţi. Ei pot fi de la colegi, prieteni din cartier, părinţi, fraţi, unchi, mătuşe până la animale (căţel, pisica, etc) . Înainte de a începe această compunere trebuie să vă gândiţi bine cine este cel mai bun prieten al vostru, pe cine veţi descrie.

După ce aţi făcut acest lucru vom putea începe propriu-zis compunerea. În introducere putem prezenta cine este prietenul vostru, o descriere generală, etc: “Prietenul meu cel mai bun este Andrei. Este un băiat foarte deştep, bun şi generos cu care mă joc, povestesc, învăţ şi alte lucruri care mi-ar lua foarte multe pagini pentru a le aşterne în scris.”

AnunturiDupă ce am făcut o mică descriere a acestui prieten, (care repet, poate fi şi un animal, o rudă, un coleg de clasă,etc) vom continua să spunem cum am ajuns să-l cunoaştem, cum am ajuns să fim prieteni. Este foarte important ca povestea să fie reală pentru că ne va fi mult mai uşor să scriem. Vă gândiţi cum aţi cunoscut pe prietenul/prietena voastră cea mai bună şi respectiv cum aţi ajuns să o cunoaşteţi . Fie vă cunoaşteţi de la grădiniţă, de mici copii, fie v-au căzut cărţile din ghiozdan şi va ajutat să le ridicaţi, fiind prima oară când v-aţi întâlnit, etc.

Am spus cine e, am spus cum ne-am cunoscut şi cum am ajuns să fie prieten. Urmează să îl descriem pe larg, atât atribute fizice cît şi morale. “Este un băiat slăbuţ, cu ochelari care se îmbracă mereu în trening….” sau “Este o fetiţă durdulie, blondă cu ochii albaştrii şi mi-e tare simpatică….” . “Se pricepe de minune la matematică, îi place să crească animalele şi este mereu bun cu semenii săi.” ori “Pe cât de frumoasă este pe atât de blândă şi gingaşă este. Nu are parte de zi în care să nu facă pe cineva fericit, să îl ajute să se simtă mai bine.” . Trebuie să încercaţi să prindeţi toate calităţile prietenului vostru dar puteţi spune de asemenea şi 2-3 defecte pe care de exemplu încercaţi să le reparaţi împreună.

În concluzie veţi preciza de ce vă place să fiţi prieteni şi faptul că sunteţi mândrii de prietenul/prietena voastră şi că îl/o iubiţi foarte mult.

Pentru cei cu lipsă mare de inspiraţie puteţi citi şi această compunere înainte de a începe : http://www.compuneri.co.cc/04/compunere-prietena-mea/

83 Responses to “Compunere -Descrierea unui prieten-Idei, sfaturi”

Pages: « 1 2 3 [4] Show All

 1. 76
  compunere Says:

  Am luat nota 10 😄

 2. 77
  Anonymous Says:

  ha ha ha

 3. 78
  sorin Says:

  foarte frumos sfatul

 4. 79
  ppp Says:

  ;))

 5. 80
  Anonymous Says:

  100

 6. 81
  Breahnă Alexandra Says:

  Mda eu iau compunerile de pe internet si doamna nu știe
  Dar sunt clasa 7 a si nu știu sa fac compuneri

 7. 82
  Anonim Says:

  Eu tot am luat 10.

 8. 83
  istrate cristina Says:

  Mersi pt sfatoasa incerca sa ma insipir si umpic de aici

Pages: « 1 2 3 [4] Show All

Leave a Reply


 • You Avatar

Reclame