Compunere – In lumea cartilor

Posted in Compuneri on Mar 13, 2009

In lumea cartilor

AnunturiEra inceputul lunii iulie.Vacanta de vara tocmai incepuse, iar eu ma plictiseam.Mama imi spunea mereu ca pentru a-mi imbogati vocabularul trebuie sa citesti,dar pe mine nu pre ma incanta ideea.
Intr-o zi m-am decis sa mergla biblioteca.Ajunsa acolo doamna bibliotecara m-a intreabat ce carti as vrea sa citesc.Tot ea mi-a recomandat “Amintiri din copilarie”de Ion Creanga.Pe prima fila era portretul autorului.Priveam cuprinsul.Erau povesti parca te rugau sa le citesti.Am inceput sa citesc si nici nu mi-am dat seama ce repede a trecut timpul.Din aceea zi am descoperit o lume fantastica a cartilor.Era o lume in care puteai intra si te puteai transforma in orice personaj vrei.Asa cum si Ion Creanga isi povestea amintirile sale.
In povesti ca si in amintiri traieste aceeasi lume taraneasca harnica si curata sufleteste miscata de instincte simple, uneori sireata , plina de umor.
“Amintiri din copilarie” de Ion Creanga este o opera valoroasa a literaturii noastre.Autorul reinvie intamplari la care a participat oameni pe care i-a cunoscut in copilaria sa si locurile in care a trait.
Lumea cartilor este o lume frumoasa in care poti sa evadezi ori de cate ori vrei.
Daca esti trist citeste o carte , fii tu personajul principal si vei vedea ca te vei simti mult mai bine.
Lunile au trecut , iar noi ne-am intors la scoala.Vacanta aceasta a fost pentru mine cea mai frumoasa pentru ca descoperisem ceva nou:”Lumea Cartilor”.

O compunere foarte frumoasa trimisa de Madalina din Focsani, clasa a V-a. Multumim!

Tags: ,

105 Responses to “Compunere – In lumea cartilor”

Pages: « 1 2 3 4 [5] Show All

 1. 101
  Sara Says:

  foarte frumoasa e compunerea si foarte adevarata, si cred ca poti sa devi in viata si tu un poet la fel de mare ca ion creanga
  pupici :)))

 2. 102
  nicoleta Says:

  imi place foarte mult aceasta compunere este de folos la toti coppi care nu doresc sa cteasca

 3. 103
  te iubesc Says:

  imi place am primit nota 10 cu ajutorul ei

 4. 104
  elena Says:

  foarte frumoasa bravo

 5. 105
  adriana Says:

  foarte frumos BRAVO

Pages: « 1 2 3 4 [5] Show All

Leave a Reply


 • You Avatar

Reclame