Compunere – De Paste singura

Posted in Compuneri on Apr 24, 2009

Este luna Aprilie. Zarzari inflorira si mirosul florilor lor, mirosul rozetelor si al zarnacadelelor se imprastia adormitor.
Intr-un mic sat, in care toate acestea erau deja inflorite de Paste, traia o femeie. Femeia se gandea cu multumire la viata ei tihnita, alaturi de un om batran care se purtase cu ea pana acum cu dansa ca un tata. Si totusi, parca-i venea sa planga. In pieptul ei simtea ceva ca un val care se ridica repede de a inima spre gat, spre sufletul ei si o chinuia, parca o nadusea. Si cum isi apasa pieptul fara de voie cu mana, lacrimile ii izvorara din ochi si incpu sa planga cu sughituri.
Batranul se repezi spre ea, ii lua capul in maini, il alinta ca pe al uni copil si o legana cuprins de mahnire. Batranul a intrebat-o ce se intampla cu ea. Ea i-a reaspuns cu o voce stinsa ca nu are nimic. Apoi au ramas tacuti.
Batranul, dndu-si seama ca defapt femeia ascundea ceva, el a chemat un doctor. Doctorul le-a spus ca boala ei isi gaseste leacul. Batranul cumpani vorbele acestea; apoi in mintea lui, deprinsa sa apropie si sa cantareasca toate, parca se facu lumina. Totusi nu-si dadu seama de ce doctorul nu i-a spus ce are femeia. Doctorul i-a spus ii spusese doar ca demeia nu se poate vindeca decat daca ea s-ar descarca de propiile-si ganduri amarnice. Batranul incerca sa discute cu ea. Femeia i-a impartasit problemele tatalui sau vitreg.
I-a spus ca toata viata ei a stat singura nedorind ajutorul nimanui, facand si rezolvand absolut tot de una singura. Pregatirile de Paste le-a facut tot ea in toti anii. Nu a ravnit nimic, nici macar un cadou. De ziua ei a stat singura, uitandu-se la televizor. Meniul niciodata nu si l-a schimbat, chiar si asa, nu este multumita de tihna ei vesnica. Spunea ca vrea un Paste in familie, ceea ce nu a avut niciodata. Nu a avut nicio dgrija insa in timp i-a daunat vietii. O viata nepalpitanta, in timp, a facut-o sa regrete. Spunea ca numai ea isasi este devina. Nu a obligat-o nimeni sa stea numa in cas si sa isi vada tot timpul numai si numai de viata si numai e viata ei. Insa toate acestea spuse de ea au fosr spuse prea tarziu. Btranul era sleit de puteri, iar pentru ca niciodata nu iesise la o plimbare, nu avea prea multi cunoscuti, ci doar pe parintele satului si pe doctorul ce venise mai acum cateva zile s-o examineze.
Femeii nu i-au fost folositoare cuvintele spuse iar de Paste a ramas singura, ca intotdeauna.

Compunere scrisa de Alexandra din Constanta, clasa a 6-a .

Tags:

RECLAME GOOGLE.

25 Responses to “Compunere – De Paste singura”

 1. 1
  bianca Says:

  frumoaseeeeeeeee compuneriiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. 2
  maria Says:

  tareeeeeeeeeeeeeeee

 3. 3
  dana Says:

  E frumoasa,dar are greseli multe.

 4. 4
  ade Says:

  super dar puneti si compuneri mai putin faschinante sa ca creana inv ca le-am facut noi.:d

 5. 5
  bia Says:

  frumoasee compuneri dar ca nu au dialog

 6. 6
  io Says:

  frumoase conpuneri:*:*:*:*:

 7. 7
  catalin Says:

  prea lunga

 8. 8
  LEAVE A REPLY,INTRATI PE IMVU Says:

  S’ dragutze!

 9. 9
  ANDREEA Says:

  FRUMOSE COMPUNERI VREAU SA FIE DEOSEBITA

 10. 10
  adriana Says:

  frumjoasa

 11. 11
  breaksys Says:

  tare da cred ca nu e toata da multe greseli ….. da tare :D

 12. 12
  camy Says:

  nu este ceea ce caut eu

 13. 13
  Bee Says:

  toata compunerea e scrisa gresit!!! cuvintele sunt repetate s-au sunt gresite :I esti in clasa a sasea? nu se vede pt k nu scrii corect!!! in plus, NU ARE NICI O LEGATURA CU PASTELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nu e deloc fascinanta! eu sunt cu 3 ani mai mica si, totusi, STIU SA SCRIU! nu ca tine :/

 14. 14
  iacob Says:

  frumoasa dar foarte mare

 15. 15
  anutza Says:

  te iubesc mult aurel :-x

 16. 16
  Denisa Says:

  Ttttttttttttttttttttttttttttttaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. 17
  deni Says:

  da. dragutze da nu sunt asa fasinante.

 18. 18
  cristian Says:

  mia placut cea cu magia sarbatorilor passcale e super tare mia placut foarte mult!!!!!:P:*:*:*

 19. 19
  nina Says:

  fainaaaaa

 20. 20
  anonim Says:

  frumoasa dar lunga :)) :D

 21. 21
  andreea Says:

  E draguta dar are cateva greseli dar pentru o fata care este cls a 6 eu cred ca e gandita foarte bn bravo tie alexandra nici eu nu o sciam asa de bn cu toate ca ai mancat niste pitere dar alea conteaza mai putin ca nu numai uh mananci litere si alti mananca:))
  Cu toate ca nu are legatura cu pastele dar nu conteaza ca la calculatorul asta asa da numai tampeni cauti ceva iar ei ati da alceva ma rog inca odata bravo:-*:-*:-*:-*

 22. 22
  andreea Says:

  vezi si eu am mancat imi era foame:)):)):)):))):))):))

 23. 23
  nnaaaaaaaa Says:

  tare!!!!!

 24. 24
  ana maria Says:

  este minunata !
  bravo !!

 25. 25
  claudita Says:

  nici nu se vede ca esti in clasa a 6-a .dar acum esti in clasa a 10-a . ai gresit scrierea cuvintelor,si imi pare rau ca aveai o compunere frumusica ,nu frumoasa.daca ai mai fi lucrat inca putin la ea ar fi fost perfecta. eu iubesc romana si de aceea iti scriu acestea.sper ca te-ai mai perfectionat la compuneri si sper ca iti place romana la fel de mult ca si mie. sa nu o iei ca pe o insulta cuvintele mele pentru ca sa sti ca nu sunt .sunt o atentionare ca pe viitor sa nu mai gresesti sa sa faci compuneri din ce in ce mai frumoase fiindca ai imaginatie si mult potential ,dar cel mai mult ai talent si mereu sa te mandresti ca iti place romana.eu sunt in clasa a 5 -a si stiu ceea ce vorbesc. sunt cea mai buna din clasa la romana si am si zece medalii la aceata materie si am sa mai strang si ,mai multe .

Leave a Reply


 • You Avatar