Compunere – Toamna

Posted in Compuneri on Jan 15, 2009

Rosculet Ioana, din Urziceni, clasa a VI-a a scris o compunere foarte frumoasa, “Toamna”.

AnunturiToamna

Este o zi de noiembrie.Afara,peisajul pare coborat dintr-un tablou al unui pictor celebru care a pus rosu aprins pe frunzele de vita salbatica si galben ruginiu pe cele de nuc.Iarba inca verde contrasteaza puternic cu galbenul roscat al craitelor inflorite.
Frunzele cad cu miscari de aripi moi.Odata ajunse pe pamant formeaza un covor fosnitor in care mi se afunda pasii.Raspandind tristete,vantul cu a lui suflare matura frunzele pe aleile pustii.Printre ramurile goale,impodobite de lumina,crivatul canta la xilofon.La inceput notele sunt interpretate cu usurinta,apoi rafalele perturba intreaga simfonie!Copacii ofteaza,iar lacrimile de promoroaca picura una cate una peste frunzele moarte.
Vreau sa aud cantecul pasarelelor,dar degeaba!Dupa un timp in care totul parca a incremenit se aude cioc…cioc …cioc !Este ciocanitoarea care-si cauta hrana sub scoarta copacilor !
In aer miresmele de toamna plutesc fiind accentuate de parfumul fin al gutuilor pufoase.A cazut bruma !Iarba,crizantemele si pamantul par trase intr-o foita de staniol argintiu.Panzele de paianjen s-au transformat in fire de mohair pufos din care natura impleteste haine pentru crizantemele care inca isi desfac bobocii incantandu-ne cu cascadele de flori.
Dintr-o data cerul devine plumburiu !Soarele incearca din toate puterile sa-si faca simtita prezenta,dar norii grosi ca o mantie de fum ii ingreuneaza efortul.
Oare iarna bate la usa ???

408 Responses to “Compunere – Toamna”

Pages: « 17 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] Show All

 1. 401
  Inspirel Says:

  Am luat un 9,5 cu ea si ar putea sa fie si mai buna, a zis profesoara, nu eu.Bravo !!

 2. 402
  Adrian Says:

  tare compunerea a sa iau un foarte bine

 3. 403
  Anonymous Says:

  am luat 10 in teza

 4. 404
  Anonymous Says:

  e foarte frumoasa… bravo 10.

 5. 405
  anonymous Says:

  Foarte tare compunerea are derivate are tot cemi trebuie o sa iau un 10*

 6. 406
  Alex Says:

  Faina compunere !!!

 7. 407
  alin Says:

  cred ca i.au 10

 8. 408
  Lenuța Says:

  Superba!!#pooooop

Pages: « 17 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] Show All

Leave a Reply


 • You Avatar

Reclame